Vegyészkedés...

Tudománycseppek – kémiai foglalkozás a Kerekerdő oviban

A Lángész projekthez (www.langesz.hu) kapcsolódó, óvodai Tudománycseppek programsorozat keretében – a Tudástársadalom Alapítvány (www.hunscan.hu) szervezésében -, az MTA Kémiai Kutatóközpont (www.chemres.hu) Nanokémiai és Katalízis Intézetének két munkatársa – Berényi Szilvia (Biológiai Nanokémia Osztály) és dr. Paszternák András (Felületmódosítás és Nanoszerkezetek Osztály) – tartott a kémiával kapcsolatos foglalkozást „Anya, akkor Te is kémikus vagy?” címmel a IX. kerületi Kerekerdő óvoda Hangya és Fecske csoportjának.

A gyerekek, az életkori sajátosságokat figyelembe vevő foglalkozáson, az informális oktatás módszereinek segítségével ismerhették meg a kémikusok munkáját, a laborok világát.

Két kitalált szereplő, Spatula Sára és Kémcső Jenő kalauzolta a kicsiket a közösen elvégzett kísérletek világában. A cukros vízből készített szivárványoszlop, a színes pacák tánca és a különleges léggömbfújás mind-mind lenyűgözte az apróságokat.

A közös „labormunka” végén Sára és Jenő oklevelet adott át, mellyel ünnepélyesen is kémikus-segéddé fogadták az óvodásokat.

Képek az eseményről:

https://picasaweb.google.com/108318722146037270339/MTAKemiaiKutatokozpontKerekerdoOvi?authkey=Gv1sRgCLKo-NzNgoXg_AE#