Vegyészkedés...

pn 205./hadinapló XII. – jelentés a szupermarketből (12:30)

előchanukai fánk a szuperből, kell az energia ezekben a rakétás időkban

Péntek délelőtt elindulok szokásos bevásárló körutamra. Este beköszönt a Shabbat, időben fel kell készülni az ünnepre, mielőtt leáll az élet Ramat Ganban. Az utcámban lévő óvodák hangosak a gyerekricsajtól, a boltok nyitva, a zöldségesnél gyümölcsöket válogatnak a háziasszonyok az ünnepi asztalra. A trafiknál idősek beszélgetnek, a schwarmásnál fülöp-szigeteki vendégmunkások falatoznak. Kamaszok jönnek az iskolából, elhúz mellettem az Aluf Sade irányába haladó 63-as. Lenyűgöz ennek az országnak az élni akarása, ha ne add I´ten nálunk lenne valami hasonló, már mindenki pánikolna.

A szuperben nincsenek sokan, van kocsi és ami tényleg ritka kosár is. Mindenből van minden, s az emberek sem vásárolnak többet attól, mint amit más péntekeken. A pék süt, a hentes szeleteli a húst,… Ha a kasszás bácsi nem kívánna csendes napot a Jó Szombat! mellé, fel sem tűnne, hogy alig 4-5 km-re mi is történt tegnap este.

Felpakolva indulok haza. Ugyanazon az oldalon, mint idefelé. Itt már felmértem, hova feküdnék le, ha felsüvöltenének a szirénák, legalább ezen nem kell majd gondolkodni azon a pár méteren, amit otthonig meg kell tenni.

Az egyetem Facebook oldalán reggel nyilvánosságra hozták a kampusz óvóhelyeinek térképét, ez még jól jöhet jövő héten. Szombatra 120 déli családot látnak vendégül, szép kezdeményezés.

A helyi közszolgálati médiaszolgáltató speciális szombati rádiócsatornát indított, amelyen csak vész esetén sugároznak majd adást, különben csend lesz rajta.

A legfrissebb hírek:

– a televíziók élőben közvetítik, a szinte szünet nélkül hulló és elfogott rakéták robbanásait, becsapódásait Szderotból, Ashdodból és a környező településekről

– az egyiptomi elnök váratlanul korábban befejezte baráti látogatását Gázában, mivel a folyamatos Dél-Izraelt érő rakétaeső miatt az izraeli hadsereg sem maradt tétlen (ezt később a hadsereg cáfolta)

– a szárazföldi csapatok Gáza körül gyülekeznek, 16 000 tartalékost hívtak be

– szombat este hadrendbe állítják az ötödik Vaskupola légelhárító üteget is az országban

– Gázából tankelhárító löveggel lőttek egy közvetítőkocsira Eshkol környékén

– az egész országban megerősítik a rendőri alakulatokat

– a biztonsági helyzet miatt számos utat lezártak Dél-Izraelben a forgalom elől

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s