Vegyészkedés...

pn 211./hadinapló XVIII. – 75 000??? (20:55)

pár hete a jeruzsálemi Yaffa utcán, ki gondolt akkor minderre…

Nem tudom, mennyi az a 75 000. Egy szám a papíron, monitoron. Talán jobban kellett volna figyelni Csörgő és Pál tanár urak matematika óráján anno az egyetemen. Egy 35 ezres kisvárosban nőttem fel, akkor a 75 az nagyon sok lehet.

Az esti hírek szerint a védelmi tárca felterjesztésére, a kormány jóváhagyására vár több mint 75 000 tartalékos mozgósítása a gázai műveletekkel összefüggésben. Azt, hogy ez egy vagy két, esetleg több kutató kollégát jelent majd a nanointézet csoportjaiból, akik egy időre a fehér köpenyt zöld egyenruhára cserélik, nos ezt szintén nem tudom. Abba, hogy egy vagy két, esetleg minden másod unokatestvéremet a haza védelmére rendelik majd ki, nem is szeretnék most mélyebben belegondolni. A diaszpórai agyam kicsit nehezen dolgozza fel a percenként érkező híráradatot, fáziskésésben vagyok. Annyit néztem ki a fejemből az elmúlt hónapokba, rácsodálkozva sok mindenre itt a Szentföldön, hogy most befelé esik egyre nehezebben a tekintgetés.

Azt viszont tudom, hogy a Felhőoszlop megindulása óta lehullott több mint 500 rakéta nagyon sok, pedig csak három súrolta szerencsére az intim zónámat. S akkor még nem beszéltünk a katonai beavatkozást közvetlenül kiváltó 72 óra alatt leesett 130 rakétáról, s az azt megelőzőekről.

Nagy hátizsákokkal hadba vonuló kortársakat mutat a tv, az Ö˙való vigyázzon mindazokra, akik azért húznak most zubbonyt, hogy mi, itt a hátországban nyugodtan élhessünk, dolgozhassunk, aludhassunk. Az IZRAELI HÍRLEVÉL veterán újságíró rókája szombat estére jósolja a helyi sajtó írásai alapján a szárazföldi hadművelet kezdetét. Ha valóban beindul, fájdalmas és tragikus lesz mindkét oldal számára. Vajon melyik ország tűrné azonban, hogy rakétákkal lőjék a fővárosát, Jeruzsálemet vagy sok külföldi állam által fővárosnak tartott Tel-Avivot?

20:28-as hírek szerint a Gáza körüli főbb utakat zárt katonai zónává nyilvánították.

Támadások mindkét oldalról, az ördögi kör gyűrűzik tovább….

Várakozunk… arra, hogy felsüvít a sziréna,… arra, hogy sikerül megállítani az évek óta tartó rakétaesőt… arra, hogy mosolygós arccal, nyugodtan lehet majd sétálni Szderot, Ashkelon, Ashdod, Beer Sheva, Tel-Aviv és Jeruzsálem utcáin…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s