Vegyészkedés...

pn 217./hadinapló XXII. – bújócska, avagy egy légiriadó miatt befejezetlen poszt (16:50)

Csütörtök este munkából hazafelé bandukolva, bújócskázó kisgyerekek keresztezték az utam. Ahogy a Negba utca végén az utolsó ház egyik oszlopa felé fordulva hangosan számolt a  srác, arra gondoltam, 10-15 éve biztos nem láttam gyerekeket, akik ezt az általunk is oly nagyon kedvelt játékot játsszák. Mindezt annak ellenére, hogy szinte minden nyáron hetek foglalkoztam a korosztállyal. Hát igen, azok a Stavbárov utcai nyarak, amikor a lépcsőház vasajtaja volt a megcélozandó felület, néha a földszinti lakók  morgását is kiváltva.

Szombat délután szunyókálni próbáltam, lefáradva a végtelenített híradóktól, amelyek percenként ontják, hol, mikor, mennyi rakéta csapódott vagy semmisült meg a déli országrészben. Már majdnem álomra szenderültem, amikor ismét hangosan számoló gyerekeket hallottam, akik bújócskát játszanak a más szombatokon szinte teljesen kihalt utcánkban. Nem tudom, a biztonsági szobába szaladást szokás-e errefelé bújócskával modellezni, de picit fura, hogy hirtelen a környék összes apró-termetű lakójának ez az időtöltés jut az eszébe.

Lássuk miről írnak az izraeli lapok:

Idáig jutottam a gépelésben amikor felsüvítettek a szirénák 16:40 körül, s futni kellett. A biztonsági szobában ért a robbanás hangja. A Vaskupola lelőtte a Tel-Avivba tartó rakétát!

Riadó van ezekben a percekben Beer Shevan, délután Ashdodban egy 10 emeletes lakóházba csapódott a gázai rakéta sérüléseket okozva.

Többet hamarosan!

1 című bejegyzés “pn 217./hadinapló XXII. – bújócska, avagy egy légiriadó miatt befejezetlen poszt (16:50)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. nemrég olvasom a blogodat épp azt amikor írtad asdod stb rakétákat tényleg felháborító az hogy nem szorgos munkából akarják kamatoztatni az országot hanem épp ellenkezőleg rakétákkal rombolják!!!ennyit a szabad gázai övezetről!!!

    na most már nem írhatsz arról csapásra válaszcsapás ördögi körnek nincs vége

    rendet kell tenni egyértelműen!!!reméljük sikerül és békesség lesz israelen

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s