Vegyészkedés...

pn 229./hadinapló XXXIII. – célpont: Jeruzsálem (16:55)

óvóhelyet keresők a Siratófalnál a légiriadó pillanatában /kép forrása ynetnews.com/

Munkahelyi kötelezettségeim miatt az elmúlt hét órában nem jutottam  Internet közelbe. Sajnos, tegnap estéhez képest nagy változásokról nem tudok beszámolni.

Két óra környékén két újabb (a hadsereg legfrissebb, 16:35-ös jelentése szerint csak egy) rakétát lőttek ki a Gázai övezetből az ország fővárosára, a három világvallás szent városára, Jeruzsálemre. Történt mindez percekkel az ENSZ-főtitkár érkezése előtt. A rakéták a várostól délre csapódtak be. Az izraeli légierő válaszcsapást mért a támadókra. 16 óra magasságában az izraeli haderő felszólította az övezet északi részének lakóit, hogy hagyják el otthonaikat. Egyes portálok szerint ez akár a szárazföldi hadművelet megindítását is jelentheti.

Az egyiptomi elnök szerint, még ma véget érhet az “izraeli agresszió” az övezetben, más források egyelőre nem szólnak egy esti tűzszünetről.

A viszonylag csendes éjszaka és hajnal után beer shevai, ashdodi, eshkoli, ashkeloni légiriadók képére ébredt Izrael, s a reggeli tv-műsorok nézői. A helyzet egész nap nem változott, csupán az érintett települések listája hosszabodott folyamatosan.

Ugyancsak reggeli hír volt, hogy az USA három hadihajót állomásoztat a Földközi-tengeren, ezek az amerikai állampolgárok evakuálásában segíthetnek majd a helyzet drámaira fordulása esetén.

Röviden ennyit, többet, s remélhetőleg békésebbet este otthonról.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s