Vegyészkedés...

Alapítói gondolatok – Kék-fehér valóság – mindennapok Izraelben

1403569_405211086279240_971556719_o7:31, kinyitom a szemem, a telefonom után kapok, rápillantok a Facebookra. Az elsők között bukkan fel a Kék-fehér mindennapok egyik bejegyzése. Kicsit ahhoz hasonló dühöt érzek, mint amikor pár hónapja az izraeli magyarok Facebook-csoportjában estek egymásnak az emberek.

Egyrészt szomorú vagyok, mert van, aki még mindig nem érti, a Kék-fehér valóság – mindennapok Izraelben blogstand arra szolgál, hogy az országban magyarul internetes naplót írók felhívják az Olvasók figyelmét egy-egy saját írásukra, megosszák blogjaikba vetett bejegyzéseiken keresztül izraeli gondolataikat az érdeklődőkkel. A blogstand teret ad mindehhez, s biztosítja a lehetőséget a kommentáláshoz minden bejegyzés alatt.

Másrészt örülök, ismételten megmutathatjuk, mennyire sokszínű ország Izrael. Mennyi különböző vélemény találkozik egymással itt a Közel-Keleten, még a magyarul blogolók társaságában is. Szubjektív tükrökön keresztül szeretnénk objektív képet adni a Szentföldről. Teret és lehetőséget biztosítva mindenki számára, újaknak és évtizedek óta itt élőknek, álljanak akár jobb vagy bal oldalon, legyenek vallásosak vagy szekulárisak, éljenek északon vagy délen…

Egy dolgot nem tolerálunk viszont, azt, ha valaki(k) úgy érzik, csak az az igazság, amit ők gondolnak, s nekiesnek blogger-társaiknak.

Azt már csak mellékesen jegyzem meg, egy olyan blog posztját belinkelni, amely nem kívánt csatlakozni hozzánk nem igazán etikus.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s