Vegyészkedés...

Kék-fehér hétköznapok

Egyetemistaként, kezdő vegyészként gyakran álmodoztam arról, egyszer majd a Szentföldön kutatok. Az ábrándozás valósággá vált. Reggel arra ébredtem, a budai labort felváltotta egy tel-avivi. Átéltem és megírtam mindazt, ami velem történt odakint huszonhét hónap alatt. Bár az élmények többsége Ramat Gan, Ashkelon, Tel-Aviv és Jeruzsálem utcáihoz kapcsolódik, sűrűn átszövi ezeket számos komáromi, szarvasi és budapesti gondolat.
Ajánlom hát a Posztdok Napló című blogom könyvvé szerkesztett változatát, a Kék-fehér hétköznapokat mindazoknak, akik fejében néha felmerül, milyen is lehet a Közel-Kelet e szegletében élni; azoknak, akik még nem és azoknak is, akik már jártak Izraelben; zsidóknak és nem zsidóknak; hívőknek és nem hívőknek.
Tudomány és hit, szürke munkanapok és családi ünnepek, magány és szerelem, béke és terror, mindez 496 oldalon a Komáromi Zsidó Hitközség kiadásában, Kardos Péter főrabbi (Új Élet főszerkesztője) és Erős-Hajdu Szilvia (az izraeli Új Kelet főszerkesztője) előszavával. A könyv eladásából származó teljes bevételt a közösség programjaira és a Hitközségi Híradó – Spravodajca havilap kiadására fordítjuk. A könyv bemutatójára 2014. május 1-jén, 16:00-kor a MENHÁZ – Zsidó Kulturális és Közösségi Központ Wallenstein Zoltán termében kerül sor (Komárom, Eötvös u. 15) a XXIII. Komáromi Napok keretében. https://www.facebook.com/izraelkonyv
borkf1kf2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s