Vegyészkedés...

Kémcső Jenő és Spatula Sára nyári kalandjai

Nyári kémiás kalandok

Kut@tók a Neten

Az elmúlt hetek során a szarvasi nemzetközi ifjúsági tábor legkisebb táborozóinak bevonásával kísérletezett Kémcső Jenő és Spatula Sára. A háztartásban előforduló alapanyagok felhasználásával, a gyerekkel közösen végzett, látványos bemutatóval, világítottak rá néhány alapvető kémiai és fizikai jelenségre.

CAM02413[1]A három csoportban több mint 70, hat és tíz éves kor közötti gyerek vett részt az interaktív foglalkozáson. Az ezúttal “kitchen chemistry” néven futó 45 perces sávból nem hiányozhattak,  a korábban az óvodákban és iskolában népszerű elemek, mint a szivárvány építés, a táncoló tejpacák, a csodalámpa, a jégtündér vagy a fogkrém varázs. Egyes kísérletek megújult formában szórakoztatták a vakáción lévő tanulókat és a szeptembertől iskolába készülő ovisokat.

“Míg az óvodákba, iskolákba a természettudományok népszerűsítésének, megszerettetésének céljából járunk, addig itt a nyári táborban ez inkább csak szórakozás. További adalék a hely által nyújtott színes programkavalkádban. Egy az informális oktatás terén 15 éve tevékenykedő ifivezetőnek, ha a szakmája pont vegyész, nem nagyon lehet nagyobb öröme…

View original post 102 további szó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s