Vegyészkedés...

Évadnyitó a Pingvin Óvodában – Kémcső Jenő és Spatula Sára a Normafánál

Kut@tók a Neten

Pingvin Óvoda logóA Normafa közelében található Pingvin Óvodában Sallai Dóraóvónő meghívásának eleget téve – tartotta 2015. február 20-án első idei foglalkozását Kémcső Jenő és Spatula Sára. A kémia varázslatos világába kalandozó 45 perces interaktív program az informális oktatás elemeit felhasználva, a gyerekek aktív részvételére épít. Közösen fedezzük fel a színek, a háztartásban előforduló anyagok (cukor, só, olaj, ecet, tej…) izgalmas birodalmát.

Az évek óta sikeresen futó óvodai és általános iskolai rendezvény egyre több kisgyerek figyelmét hívja fel a hétköznapokban lejátszódó kémiai és fizikai folyamatokra.

Dr. Paszternák András (MTA TTK AKI Funkcionális Határfelületek Kutatócsoport) és Szendy Barbara az elkövetkező hónapokban több fővárosi intézménybe is ellátogat a tudománynépszerűsítő foglalkozással.


kemcso

A kémiát játékos formában bemutató foglalkozás eredeti változatát Paszternák András és Berényi Szilvia (az MTA Kémiai Kutatóközpont fiatal vegyészei) állították össze 2010-ben. 2013-tól Spatula Sára szerepében Szendy Barbara ifjúsági vezető és programszervező működik közre.

Bővebb információ itt

View original post

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s