Vegyészkedés...

Kőbányai kísérletek: Kémcső Jenő és Spatula Sára a Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában

Kut@tók a Neten

A Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2.a osztályának meghívására Kőbányára látogatott Kémcső Jenő és Spatula Sára, hogy háztartási alapanyagokat felhasználó kísérleteivel közelebb hozza a kémia varázslatos világát a tanulókhoz.

kl2

A gyerekek által elvégzett látványos bemutatókat követően közösen értelmeztük a fizikai és kémiai jelenségeket, építve a tanórák során korábban megszerzett ismeretekre.Kiss Viktória és Oros Dóra tanító nénik kisdiákjai lelkesen gyártottak szivárványt, táncoltattak színes tejpacákat és készítettek csodalámpát. Szemügyre vették a jég, az élesztő, az olaj és az ecet tulajdonságait is.

A 45 perces interaktív foglalkozás végén kémikus-segédi oklevélben részesültek a másodikosok.

Spatula Sára szerepében ezúttal is Szendy Barbara működött közre, Kémcső Jenőt dr. Paszternák András (MTA Természettudományi Kutatóközpont, Anyag- és Környezetkémiai Intézet, Funkcionális Határfelületek Kutatócsoport) alakította.

Köszönet dr. Végh Barbarának a látogatás megszervezéséért.

(fényképek forrása: az iskola Facebook-oldala)


A kémiát játékos formában bemutató foglalkozás eredeti változatát Paszternák András és Berényi Szilvia (az MTA Kémiai Kutatóközpont fiatal vegyészei) állították össze…

View original post 16 további szó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s