Emlékek – Memories

vn2.jpg

A Szarvasi Virtuális Emlékek Múzeumának oldalán bármilyen, a nem a faházakhoz kötődő élményeidet is leírhatod:

2 című bejegyzés “Emlékek – Memories” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Hát most ahogy itt este nézegettem az oldalt, úgy éreztem én is írok pár sort.
  Én azon kevesek (szerencsések) közé tartozom, akik a legelső évtől ott voltak Szarvason és azóta minden évben ott vagyok, más – más szerepben….
  Hogy is kezdődött… 89-ben amikor a Someresekkel kimentünk Izraelbe, megalakult egy kis csoport akiknek többek között én lettem a Madrichjuk és ez a csoport (a mai Shomer őse) első szervezett táborozását Szarvason töltötte (akkor még, sem Ági-néni, sem Jickó nem voltak ott)
  Hát, akkor voltam először a faházakban, konkrétan a leghátsó sor legutolsó házában (a libikókák mellett)
  Akkoriban még csak 3 turnus volt és minden turnusban csak 1 korosztály…
  Akkor, még nem volt Negev, Galil meg Golán, de bizton állíthatom, hogy a faházak már álltak, sőt laktak is benne (én is).
  Na és most figyeljetek… ráadásul sokkal komfortosabbak is voltak, mert nem csak WC hanem zuhanyzó is volt bennük. Bizony bizony, a hátsó kis helységben a mosdóból kilógott egy zuhany és már lehetett is fürdeni. Na azért zuhany tálca, fülke stb. azért nem volt, így hát úszott az egész, beleértve a wc-t is.

  A következő évben nagy változás volt a rendszerben, megjött Jickó.. A faházak nem változtak és akkoriban bizony a madrichok is faházban aludtak, a csoportjuk mellett. A kőházakat jellemzően a külföldi csapatok amortizálhatták tovább.

  Majd eljött a nagy változás, amikor már a madrichok kőházban aludhattak (azért a rendszeres járőrözés során így is sokat tartózkodtunk a faházakban és környékén.

  A legizgibb az volt, amikor peulát tartottunk a faházban. Elég szűkös volt, de akkor még nem volt csajnataun és nem voltak ott a gödrök, és még minigolfoztunk a Beit David helyén. Ja és a kupola is egy üres, iszonyatosan visszhangzó, nagyon poros beton bunker volt.

  Na nem írok többet, mert nem akarok senkit untatni csak hirtelen elindultak az emlékek. Hát sok sok év volt és hogy tetszet e? Maradt e belőle valami?
  Csak annyi hogy most két tábort is szervezek sokad magammal szarvason.
  Aki még nem volt ott (Szarvason) az nem is fogja megérteni miért. Mert a Szarvas filing az csak ott érezhető, de a faház filing már csak a szívekben és ezen az oldalon.

  Ubul

 2. Ezt nagyon szépen írtad, Ubul. Igen, emlékszem én is. Ott voltam már a legelső évben. Minigolfoztam, görkorcsolyáztam, sokat tanultam, szobában peuláztam, nem fürödtem a még el nem készült medencében, viszont minden este úszott a szoba a zuhanyozásunktól, ittam az üveges Róna ásványvizet, és a faház teraszán aludtam a paplanomba csomagolódva, és a madrichjaim helybe hozták az uzsit. És minden alkalommal a tábor után még hónapokig énekelgettem és táncoltam a szobám közepén, miközben a szüleim el nem tudták képzelni, hogy lehet ekkora hatással az emberre nem egészen két hét. Persze ehhez hozzátartoztak azok a fantasztikus madrichok, akik nekem jutottak.
  Életre szóló élmény volt, az biztos:)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s