Vegyészkedés...

posztdok napló 176. (BREAKING NEWS) – Ó, te kit választanál? – Wizz Air vs. ELAL

Az Izraelbe gyakran utazók vagy szentföldi zarándoklatot tervezők régóta várják, talán a Malév bedőlésétől függetlenül is, hogy beinduljon egy fapados légitársaság a két ország között. A múlt héten még csak meg nem erősített híreket lehetett hallani. Ma reggel már – igaz néha hibaüzenetekkel – de látható volt a Tel-Aviv úticél a Wizz Air weboldalán.

S lássuk a lényeget, az árakat:

Ma rákeresve (2012. szeptember 10. 11:40-kor)

Tel-Aviv – Budapest – Tel-Aviv (engem most ez a kombináció érint)

oda: 2012. december 20. – vissza: 2013. január 3.

ELAL 523.69 USD (Total economy, 23 kg csomag, kaja)

WIZZAIR 300.21 USD (1 db csomaggal, internetes checkolással, bakkártyás fizetéssel, egyéb választható extrák nélkül)

A menetrend alapján nekem úgy tűnik, mintha nem lenne mindennap járata a fapadosnak, az indulási idők viszont egész kedvezőnek látszanak 20:30 Tel-Aviv (Budapestre érkezés 23:00), 15:25 Budapest (érkezés Tel-Avivba 19:40).

Lehet,  olcsóbban repülünk ezentúl Izraelbe… talán elveszítve valamit az út varázsából.

UPDATE a MISHPAHA BLOG alapján:

A Wizzair sajtóközleménye szerint a járatok előre láthatólag december 6-án indulnak. Hetente háromszor – kedd, csütörtök, szombat – repülnek. Budapestről 15:25-kor szállnak fel és Tel Avivban 20:30-kor érkeznek meg.

A cég közleménye végén az apró betűs részben azért megjegyzi “a Budapest-Tel-Aviv útvonal Izrael polgári légiközlekedési hatóságának hivatalos jóváhagyására vár”. Vagyis még semmi sem biztos, de nyilván nem véletlenül rukkoltak elő a nagy hírrel.

Hozzászólás