Vegyészkedés...

pn 198./hadinapló V. – Felhőoszlopos reggel

Mi más lehetne a téma a reggeli beszélgetős tv-műsorban, mint a tegnap délután megindult Felhőoszlop hadművelet, s annak hátországi következményei. Este, amikor befejeztem a hírek intenzív figyelését, azon kezdtem el töprengeni, mit is készít az ágya mellé az ember egy ilyen potenciálisan légiriadó-veszélyes éjszaka előtt. Igyekeztem megjegyezni, hová is teszem le a szemüvegem. Először arra gondoltam, talán ruhában kéne aludni, mégse a pizsamámban fussak a vendégház közös biztonsági szobájába. Elhessegettem ezt a gondolatot,  az ellenség totális győzelme lenne, ha beáldoznánk a kényelmes alvást. Na jó, a zoknit azért magamon hagytam. Útlevél, pénz, telefonok, laptop, bár ez hanyagolható. Egy meleg pulcsi a farmerom mellett. Elalvás előtt egy kicsit még hallgattam a rádiót, majd amikor már tényleg lecsukódott a szemem, hirtelen felriadtam: A CIPŐM!. Mennyi de mennyi világháborús történet szólt arról, hogy egy kényelmes lábbelinek elengedhetetlen szerepe volt sok túlélő megmenekülésében. Felkeltem, s a sötétben nekiláttam a 40-es pár keresésének. Bekészítve a papucs helyére, most már alhatok.

A reggeli híradások alapján a legfrissebb információk:

– 6:40-ig 104 rakétát lőttek ki az országra szerda este óta

– több körben támadták Beer Shevat az éjszaka, hajnal és reggel folyamán. Zárva marad a város egyeteme, a Ben Gurion is a többi helyi oktatási intézményhez hasonlóan

– Izrael folytatta a rakétakilövések ellenni hadműveleteket a Gázai övezetben, eddig közel 100 célpontot támadva

– az ENSZ foglalkozott a kialakult helyzettel

90 sérült Gázában az akció kezdete óta

Közben már meg is jöttek a szemetesek, s itt zörögnek az ablak alatt. Ez is jelzi, “normálisan”  mennek szerencsére Ramat Ganban a dolgok.

Nemes Nagy Ágnes: A kukások

Megjöttek a kukások,
narancssárga ruhások.
Narancsszín a kocsijuk,
attól döng a kocsiút.
Döng a kocsi, dörömböl,
nagy vödröket kihörpöl,
csörög, röfög az egész
állatkerti etetés.
Itt a sárga víziló,
eteti az ápoló.

Délen csendes órákat, Erec többi részén zavartalan munkanapot kívánok. A helyzetről többet az esti órákban, hacsak nem történik valami rendkívüli.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s