Vegyészkedés...

posztdok napló 287. – tengerparti töprengés

Ülök az ashkeloni tengerparton, csak nézek ki a fejemből… Vendéglátóim azon “keseregnek”, hogy túlzottan hullámos a tenger, próbálom őket meggyőzni, pont ez a lényege a dolognak. Anno gyerekként órákat vártunk a Vöcsök szárnyashajók keltette hullámzásra a Dunán, s a pesti Palatinus strandon is rohamléptekkel szaladtunk a medencébe, amikor megkongatták a hullámokat jelző harangot.

DSC_0256Szóval ülök, s csak bámulom a fürdőzők hadát… Vajon hányan tervezték úgy az életüket, hogy egyszer itt élnek majd ebben a tengerparti városban??? – merül fel bennem a gondolat a szél által hordozott orosz mondatok hatására. Ez a mostani a sokadik újrakezdésem Izraelben. Egyetem, Ramat Gan, bevásárlás a sarki szuperben, 61-es busz, Negba utcai mosoda… – kicsit az az érzésem, mintha otthonról tényleg hazaérkeznék egy-egy repülőút alkalmával.

Maccabiah-cmyk-process.logoAmikor megpróbálom számba venni a hét történéseit, rá kell döbbennem, nem nagyon tudok miről írni a naplómba. Ami korábban lejegyzendő volt, az mára a hétköznapi rutin  részévé vált. Az egyetemen minden a megszokott, ismételten be kellett látnom, hogy a meg nem írt cikkeket, más nem fejezi be a szabadságom alatt, s az elvégzendő kísérletek sem hajtják végre önmagukat…

Lakókörnyezetem életét a hét közepén kicsit felrázta az országban zajló 19. Maccabiah. 235“zsidó olimpiai játékok” éjszakai fél-maratonját a Negba utca vonzáskörzetében futották. Már napokkal korábban kordonokat lehetett látni az utcákon, s a nagy esemény előtt pár órával mindent ellepett a szervezők hada. Kicsit fura, hogy az “őslakosokat” annyira nem hozza lázba ez a négy évente megrendezésre kerülő sportesemény. Igaz leginkább nekem is a szarvasi Maccabiák jutnak róla eszembe. No persze nem a sport része, hanem a pontgyűjtő állomáson, az eredmények számolásánál az orosz kollégákkal vívott nagy szócsaták, egy-egy vitatott pont elismerésének kérdésében.

Visszatérve a kezdeti dilemmámra, Izraelben azért a jó hír tényleg az, ha nem történik semmi különös, s nincsenek aggodalomra okot adó szalagcímek a híradók elején. Békés, már már unalmas, tengerparti nyarat az egész közel-keleti régiónak!DSC_0258

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s