Vegyészkedés...

posztdok napló 294. – visszaszámlálás

Én még mindig hiszek abban, hogy mire a képen látható ashkeloni citrom megsárgul, béke honol majd az egész Közel-Keleten. Na jó, talán picit naiv vagyok. Egy kellemes dél-izraeli hétvégével a hátam mögött kezdek neki az utolsó teljes ide kinti hetemnek. Orna és Joszi vendégszeretete most is lenyűgözött, remélem egyszer majd meghálálhatom nekik azt a sok szeretetet, törődést, támogatást, amelyet tőlük kaptam az elmúlt két éveben. Szóval visszaszámolok, hozzákezdtem a csomagoláshoz, az évek során felhalmozott hasznos és haszontalan dolgok szelektálásához. Olyan nehéz megválni egy-egy régi ruhadarabtól, újságtól, színes szóróanyagtól…

1238289_10153140087555293_1689495226_nPersze az én visszaszámlálásomnál egy komolyabb óra is ketyeg most errefelé. Mindenki azzal foglalkozik mi lesz Szíriában, hogy az instabil egyiptomi és libanoni helyzetet ne is említsem. A ma esti szalagcímek arról szólnak, hogy izraeli szakértők szerint nagyon valószínű egy amerikai beavatkozás észak-keleti szomszédunknál, akár ENSZ felhatalmazás nélkül is. Annyi minden volt már a Posztdok Naplóban: szerelem, szomorú és vidám családi események, gázai hadművelet – egy regionális háborús részt igazán kihagynék. Remélem távozásom után sem szabadulnak el az indulatok itt a lőporos hordó felett gyufával játszadozó hatalmak között.

Vágjunk hát bele ebbe a hétbe, s hozzuk ki belőle mindazt, ami csak belefér. Jó és főként békés hetet Izrael! Savua tov!

2 című bejegyzés “posztdok napló 294. – visszaszámlálás” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s