Vegyészkedés...

posztdok napló 10. – labormunka

A csütörtök reggel szokásosan indult. Séta a Negba majd a Hagana utcán. Azon tűnődtem, mennyi iskolabusz jár erre… Kicsik, nagyok, vagy 10-12 amíg végigérek az utcákon. A macskák is helyben vannak, feketék (:)), fehérek, tarkák… a lehető legváratlanabb helyekről ugranak elő.

Odabent ismét első voltam. A nap lassan indult, küzdöttem egyet az e-maillel, ami még mindig nem megy, utána a jövőheti konferenciára, szemináriumra készültem. Felkerestem a bankot, ahol átvettem életem első héber nyelvű bankkártyáját, majd a kampusz felfedezésére indultam. Betértem a nagy könyvesboltba, ami csomó hasznos, tanulást segítő kellékkel volt tele. Láttam a menzát végre, egy ruha, ajándék és élelmiszerboltot.

Az ebédemet két “csoporttársammal” közösen fogyasztottam el, a lány izraeli, a srác Marokkóból alijázott 17 évesen. Az események délután kezdtek felpörögni. A főnököm szólt, hogy érkezett egy cég képviselője, aki egy műszert szeretne eladni nekünk, s foglalkozzak vele.

Ah, új műszer, azok beüzemelését szeretem, az mindig olyan simán egyszerűen, gond nélkül megy, legyen szó akár német, amerikai vagy orosz cégről (kedves MTA Kémiai Kutatóközpontos Olvasóim, kéretik most nem mosolyogni!).
Végül simán vettük az akadályokat, s munka közben, amíg a számítógép dolgozott, megismertem a szerelő-kereskedő élettörténetét, amely Moszkvából vezetett, immár 22 éve a Szentföldre.

A műszer üzembe helyezése elhúzódott, utolsó munkanap révén, lassan az emberek is kezdtek elszállingózni. Végül az egyik diákkal, a szerelővel hármasban maradtunk az osztályon. Sor került egy-két mérésre, majd vasárnapig felfüggesztettük a műveletet. Fél hétkor végeztünk, de ekkor még hátravolt néhány nitrogénpalack átszerelése. Valami probléma volt a reduktorral – gondoltuk elsőre – jó pár palack átmozgatása után azonban kiderült, inkább a új palackkal van valami gond.

Lassan sötétedett, mire hazaindultam. Lement az első laboros napom, pedig nem is gondoltam reggel, hogy csütörtökön kezdünk majd bármilyen érdemi munkába. Jó érzés volt fehér köpenyben, gumikesztyűben lenni újra!

Most hétvége pihenés, vasárnaptól konferencia, munka, szeminárium, munkavédelmi képzés. Sok minden egyszerre, egy időben… no majd mesélek.

/miért nincs a wordpressben rendes helyesírás ellenőrző??/