Hírek

posztdok napló 15. – ramat gani képeslap

Ez volt az első szombat, amit Ramat Ganban töltöttem. A fárasztó, élményekkel teli nanos utazás után ideje volt egy kis pihenésnek. Az ünnep kimenetele után úgy döntöttem felfedezem egy kicsit a környéket. Eredetileg a kedvenc falafelesem felé vettem volna az irányt, de az elém ugró harmadik macska, s egy döbbenten rám tekintő fekete kóbor kutya egyértelműen meggyőzött, hogy ezúttal az ellenkező irányba induljak.

Az Uzielen eddig csak a 63-as megállójáig jutottam. Bár lassan 21 óra volt, alig találtam valamit nyitva. Igaz, a Havdaláról (ünnepet lezáró szertartás) hazaigyekvőkkel is összetalálkoztam. A buszmegállóban kisebb tömeg várakozott, mintha mindenki szabadulni akarna Ramat Gan kisvárosi miliőjéből, s a belvárosba vágyna szórakozni.

Az utca végén rátértem a Jerusalem útra. Jobbra indultam, láttam egy jó kis hamburgerest, persze tele volt. A pizzásnál még csak akkor rakták ki a székeket. Irányt váltottam, felfedeztem a helyi postát, láttam vagy 4 ATM-et, nyugtáztam, minden van a közelben. Lassan beindultak a buszok is, az utca kezdett megtelni élettel. Elfogyasztottam a hét indító schwarmámat. Hazafelé bedobtam egy rostos Prigat narancslevet egy kis epres Bamba kíséretében.

Akad itt egy-két bolt, ahova majd érdemes visszatérni, nyitvatartási időben.

Reggel torokfájásra ébredtem, valószínű a légkondi, a kialvatlanság… A Negba utcán sétálva aztán kezdtem magamhoz térni… ezerrel folyik a buszmegállók tábláinak cseréje, július 1-től átszervezik Tel-Aviv buszvonalait. 70 járat megszűnik, lesz helyette 50 új.

A gyaloghídon átérve kézbe kapom az ingyenes újságot, van benne egy cikk a Nano Is Green-ről. Ezek szerint tényleg olyan nagy esemény volt, mint az egyetem weboldalán írták. Hogy mik vannak, gondolom… de már jön is a főnököm. Megbeszélünk, tervezünk, indulnak a dolgos hétköznapok. Az e-mail azonosítom még mindig nem megy, addig máséval lépek be a rendszerbe… irodalmazás, újabb megbeszélés… Jó hetet minden Olvasómnak!

U.i.: Niki és Dóri képzeljétek egy hatalmas fekete macska állandóan itt ül a ház előtt egy autó tetején. Egy hatalmas, fekete perzsamacska..

/egyszer majd újra olvasom, s javítom…/