Vegyészkedés...

posztdok napló 14. – magyar találkozó és múzeumok éjszakája

Egyre füllesztőbb a tel-avivi időjárás, meleg van, párá. A 63-as busszal indulok hazafelé a Nano IS Green záróvacsorájáról. Végigbaktatok a piacon. Kikekerülök minden macskát, bár egy fekete azért átsuhan előttem. Megpillantom a nyitott buszvégállomást, megkeresem a 63-ast. Ezúttal nem szól zene. Ebbe az irányban még nem utaztam vele. Jó 40-45 perc, nem vagyok biztos benne, mikor kell leszállnom. Talán most, pattanok fel… á, nem még megyünk vagy 15 percet. Sikerült 🙂

Van kb. 15 percem, estére van egy meghívásom Annától, akit még otthonról ismerek. Szarvasról (igen, igen már megint) és a Bálint házból. Itt lakik Ramat Ganban, állítólag nagyon közel, ideje letesztelni. Egy magyar találkozó lesz náluk. Izgatottan várom.

A térképet böngészem, a telefonos segítséggel sikerül megtalálni az utcát.

Tényleg nem több tíz percnél. Magyarok Tel-Avivból, Ashdodból, Kfar Sabáról. Hús sütés, zserbó,… élettörténeteket hallgatók, morzsákat az itt dolgozók és az alijázók, bevándorlók hétköznapjairól. Anna kedvesen fogad, szép helyen laknak a férjével. Talán 20-25-en lehetünk, családias a hangulat.

Kis szellő segíti elviselhetővé tenni a nyarat, a teraszon üldögélve. Beszélgetünk, mintha mindenki ezer éve ismerné egymást.

Tíz körül hazaindulok, fáradt vagyok, az előző három nap alatt nem sokat aludtam. Egy kedves hölgyet még elkísérek a 61-es busz megállójába, egy csomót kell majd még utaznia, mire hazaér.

Tartalmas volt ez a nap zöld nanostól, magyar találkozóstól. Köszönet Kingának, Annának és az este többi szervezőjének!

Péntek reggel egyre több új ismerősöm van a Facebookon, egyrészt a Nano IS Green helyi szervezői, a résztvevők Németországtól Hollandiáig illetve arcok az esti magyar taliról.

Ha péntek, akkor takarítás, mosás. Délután kettő, mire kirugdosom magam a szobámból, s elindulok vásárolni. Jön az ünnep, a Szombat, amelyet ezúttal itthon töltök. Kell egy kis pihenés ebben a nagy pörgésben. Egy újabb boltot próbálok ki, van benne minden, ami kell, s talán még olcsóbb is mint a távolabbi, ahova eddig jártam.

Felpakolva irány haza. Válaszolnom kell még egy két levélre is. Az USA-ban élő, egykoron Bar-Ilanos unokatesóm érdeklődik, mizujs velem. Ja meg van jó pár szakmai e-mail is.

Ma este van Pesten a Múzeumok Éjszakája. Spatula Sára, oktatótársam részt vesz a Csodák Palotájában a Szertáros Laci által szervezett Szertár Offlineon a Nanomozaik foglalkozással. Ezt anno, még együtt dolgoztuk ki a Lángész projekt keretében (lásd a blog korábbi bejegyzéseit). Szívesen lennék ott, szeretek vele oktatni. Ha élőben nem is, azért egy molinón feltűntem a Millenárison (tudósok az óvodában 🙂 ).

/…/

1 című bejegyzés “posztdok napló 14. – magyar találkozó és múzeumok éjszakája” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.