Vegyészkedés...

posztdok napló 240. – magyarok, ha összejönnek…

45280_10152300776590293_811668579_n“Smá Israel…” – mormolom a 63-as busz megállójában, amint az Örökkévalóra bízom magam, mielőtt a pár héttel ezelőtti, szerdai buszrobbantás óta először felszállok a DAN társaság fehér-kék járművére. Kicsit olyan érzésem van, mintha egy jó nagy pofára esés után visszaülnék a biciklire vagy ráállnék újra a korcsolya élére… /Na jó, a képet kicsit árnyalja, hogy se biciklizni se korcsolyázni nem tudok…/

Ramat Ganban még volt ülőhely, Givatayimon átvágva elértük egy reggeli, pesti hetes busz telítettségét, s a tömeggel együtt a két héttel ezelőtti negatív élmények is halványodni kezdtek…

61359_10152300795540293_1225903328_nIzrael folyamatosan változik, a HaShalom pályaudvaron lecserélték a peronkapukat, a vizuális utastájékoztatást, van már ingyen wifi, sőt az Ashkelon felé tartó vonaton sem kellett elszakadni a világhálótól… Hát igen újra Ashkelon…, de erről majd egy másik posztban.

Szerdai visszaérkezésem után pár órával megcsörrent a telefon. Ki hívhat? – vetődött fel bennem a kérdés. Kedves ramat gani szomszédom Anna keresett. Egy másnapi rishon lezioni magyar találkozóra invitált. Vannak rendes emberek! Az izraeli magyarok Facebokon szerveződő Baráti köre szinte minden hónapban tart összejövetelt. Egyszer már én is jártam egy ilyen találkozón, amit akkor pont Annáéknál rendeztek.

multikulti hírdetés a helyi "Metropol" újságból
multikulti hírdetés a helyi “Metropol” újságból

13-an gyűltünk össze a vendéglátóknál. Beszélgetéssel, egy rehovoti házaspár által készített ízletes sütemény elfogyasztásával, kártyázással és a házi kedvencek megszemlélésével telt az éjszakába nyúló összejövetel.

A résztvevők többségét még nem ismertem. Az egyik hölgy megkérdezte: “Te vagy ugye a Kispaszti?” Mire a másik oldalról valaki megjegyezte: “Á, a Kispaszti, akkor te hasaltál a virágágyások mellett a légiriadó alatt a Bar Ilan Egyetemnél”…

Hát igen, néha a legváratlanabb pillanatokban idézik a Posztdok Naplót 🙂

A kellemes, baráti hangvételű estéért köszönet Kingának a főszervezőnek, a házigazdáknak, mindenkinek, aki eljött, ja és még egyszer Annának, aki gondolt rám, felhívott és el is fuvarozott.

chanuka 5773Jó szombatot, s a holnap este kezdődő Chanuka fényei ragyogjanak be minden otthont, s hozzanak nyugalmat, s békét nem csak a Szentföldre.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s