Vegyészkedés...

posztdok napló 51. – barátom a “Bar-Ilan Uni”

Fura dolog ez a Facebook, az ember néha érdekes dolgokra bukkan a barátai oldalain. Így történt ez ma is. Pár nappal izraeli utam előtt ismerősnek jelöltem a Bar-Ilan Egyetemet a közösségi portálon. Izgalmas hírek, képek az egyetemi életről… – ezek voltak a fő vonzerők.

Szóval barátkozunk már egy ideje. Ma csak véletlenül tévedtem a “képkönyvre”, s láss csodát, újdonsült pajtásom megosztott egy linket, a “Posztdok Napló” egyik bejegyzését az üzenőfalán. Wow, felkerültem az egyetem hivatalos Facebook oldalára :)))

S ha bárki azt gondolná, hogy ez valami helyi szokás, intenzíven Facebookozni egy felsőoktatási intézménynek, azt megnyugtatom, ott lapul az ismerőseim között az MTA Kémiai Kutatóközpont Könyvtára is. Igaz, ők még nem ajánlották másoknak a blogom :).

Ami a dél-izraeli helyzetet illeti, viszonylag csend volt (20:11-ig). Akadt néhány tűzszünetet sértő rakéta, egy nyilatkozat az izraeli miniszterelnöktől, hogy nem szeretnének szárazföldi beavatkozást, egy államelnöki látogatás Ashkelonban, tisztelegve a rakéták által fenyegetett polgárok helytállása előtt.

U.i.: Ma reggel a buszvégállomás közelében egy macsek kaja partyba csöppentem. Hat tarkabarka cica falatozott egy hatalmas fazékból… Étkezés közben embereket sem illik fotózni, hát még négylábúakat. Ha macskás felvétellel nem is szolgálhatok, íme két érdekes, tarajos madár egyenesen a kampuszról, volt még egy piros hasú társuk (talán a nőstény vígy a hím, taraj nélkül), de ő félénkebb volt. Hiába mondtam neki, hogy csak egy kattintás a blog-olvasóknak. Lehet, héberül kellett volna…

/…/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s