Vegyészkedés...

posztdok napló 53. – Színes Norbi és Mester Dávid

Néha az ember hajlamos azt gondolni, nincsenek is igaz barátai, csak jó ismerősei. Szerencsére az élet mindig jelét adja annak, hogy akadnak.

Pár napja kaptam egy üzenetet Norbitól, Izraelben van, s Dávid küldött vele egy ajándékot. Ma, munka utánra beszéltük meg a találkozót. Norbi egy példakép számomra. Gimnazista koromban mindig szürke ruhákban jártam, s a világot is elég fakón láttam. Amikor szarvasi madrichként (ifjúsági vezető) Norbi kollégámon azt láttam, hogy ő mindig színesben van, s ez alapvetően meghatározza az egyéniségét, elgondolkodtam mindezen. Ebben az időben csak a narancssárga srácnak hívtuk. Mert ha nem is mindig tetőtől talpig volt narancs színben, biztos, legalább egy ilyen ruhadarab vagy kiegészítő akadt rajta. Szóval ő nyitotta fel a szememet, hogy lehet az életet a fekete-fehéren kívül más árnyalatban is látni.

Az ajándék küldője, Dávid, az ifivezető példaképem. Kezdőként mindig olyan profi szerettem volna lenni, mint ő. Igyekeztem ellesni a problémamegoldó képességét, a módszereket, amelyekkel a csoportjait vezette. Ittam minden szavát. Persze, mint minden nagy mesternél, azért eljött az az idő, amikor tanítványaként elkezdtem fenntartásokkal fogadni bizonyos megnyilvánulásait… Ami vitathatatlan, jelentős hatása volt a szarvasi munkámra.

Elindultam hát Tel-Avivba, a tengerpartra, hogy váltsak egy-két szót Norbival és átvegyem a küldeményt… Pechemre a 61-es helyett a 161 busz indult hamarabb. Egy óvatlan pillanatban felszálltam. Ez a busz Bnei Brakon keresztül halad, azaz inkább araszol. A vallásos negyeden 50 perc alatt jutottunk át. A 61-es kb. ugyanezt a távot 20-25 perc alatt teszi meg Ramat Ganon át…

/a Dávid által küldött kipa ebből a Szarvason fotózott kupacból való/

Vagy 1,5 óra és néhány telefon után összefutottunk tíz-tizenöt percre. Jó volt őt látni! A Dávid által küldött ajándék egy kipa (kerek fejfedő volt). Amelyet a Jichak Roth, egykor szarvasi táborvezető emlékére tartott Tóraavatásra készítettek. Dávid, todá (köszönöm)! Jól esett, hogy gondoltál rám, s tudtad, nekem sokat fog jelenteni ez a kis anyagdarab. Legközelebb, ebben leszek majd a Bar-Ilanon, a laborban.

Még egy örömteli eseményről kell beszámolnom. Sosem volt még olyan oldott a hangulat a odabent mint ma. Hosszas tudományos vitát folytattunk arról, hogy volt-e Micky egérnek nagybácsija. 11 év 7-10 évesekkel való foglalkozás után határozottan állítottam, hogy a rokon létezése kizárt. 20-25 perc vita és érvelés után kiderült,  a kolléga Donald nagybácsijára, Dagobertre gondolt. Jót szórakoztunk az egészen!

/a héber periódusos rendszer forrása az Internet/

U.i.: Az autóbusz végállomás mellett van egy kis utca, útban a gyaloghíd felé. Minden házhoz tartozik 2-3 macska, akármikor járok erre, mindig sorfalat állnak az út két oldalán…

/…/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s