Vegyészkedés...

posztdok napló 132. – amikor nem érted jön a reptéri taxi, avagy a hétköznapok mindig visszatérnek (4,5 nap 4. rész)

Tel-Aviv HaShalom állomáson szálltunk le a vonatról. Nati és Dan már várt ránk az épület előtt, hazafuvaroztak Ramat Ganba. Volt még öt közös óránk a testvéremmel. A nekem  hozott dolgok kipakolása, egy-két hazaküldendő bőröndbe helyezése, nagy beszélgetés, közös pizzázás az Uziel utcában, egy étteremben, ahova kilenc hónapja terveztem már benézni.

Persze, ilyenkor száguldanak a máskor oly lassan telő esti másodpercek. Eljött a búcsúzás ideje. Legalább annyira hirtelen, mint mikor szeptemberben unokatestvérem esküvőjén köszöntem el szüleimtől és bátyámtól. Akkor ők továbbmentek Jeruzsálembe, én meg Ramat Gan felé. Harminc évesen a férfiembernek nem illik meghatódnia, próbáltam hát én is erős lenni. Lekísértem Tomit a Negba utcára, megöleltem, s már jött is a gépkocsi. Lehitraot! – integettem, mikor tovagördült. Ott álltam még pár percig a tel-avivi éjszakában, lágy szellő fújdogált a kihalt utcában. Hát ismét egyedül maradtam, távol a biztonságot adó otthontól, a családtól… – lett rajtam úrrá némi szomorúság.

Pár óra múlva csörgött a telefonom, a Ben Gurion Repülőtérről hívott. Meghagytam neki, jelezze, ha az útlevél-vizsgálat után lefelé baktat a tranzit rotundájához. Aludni amúgy se nagyon tudtam, filmszerűen peregtek le az elmúlt 4,5 nap együtt töltött kalandjai. Azon törtem a fejem, mit és hogyan írok majd le a Posztdok Naplóba.

Mire beértem másnap az egyetemre, már le is szállt Pesten. Várunk valamit, s az pillanatok alatt tovarepül. A lényeg, minden percet hasznosan töltöttünk, “rekordszámú” találkozónk volt, jégszobrokat láttunk, villamosoztunk, s sajna a déli rakétákból is kijutott (ezt szívesen kihagytuk volna). Vasárnap volt, új hét, új élmények, de ez már egy másik történet… Kedves Tomi, köszönöm, hogy jöttél, TODA!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s