Vegyészkedés...

posztdok napló 169. – pénteki csütörtök

Csütörtök, 13:33… jól lakott napközisként vánszorgok vissza az ebédre elköltött szendvicsem és kis csokim után a nanotechnológiai intézet mélyhűtött épületébe. Odakint 35 °C tartósan, megszakítás nélkül, mióta visszaérkeztem Izraelbe.

Lassan elnéptelenedik a kampusz, olyan igazi pénteki Pusztaszeri úti hangulat, mint amikor odahaza, az ebéd után elkezd drasztikusan csökkeni a négyes épület előtt parkoló autók száma. A hétvégehez közeli hangulatot tetézi, hogy vasárnaptól két hétre leáll az egyetemi gépezet, bezárnak az irodák, a műhelyek, nem hoznak majd új nitrogén palackot… A nyári szabadságok alatt, mi persze tovább kutatjuk a nanovilág rejtelmeit. A gyaloghídon átjövet a tűző napon arra gondoltam, be kéne iktatni egy tel-avivi beach day-t. Mire a túloldalra értem, már el is hesegettem a tudománytalan elképzelést.

ImageAmikor ez a blogbejegyzés megszületik a fejemben, éppen várakozom. Mint ahogy a hét közepén a Facebookon írtam:

“a kutatás nagy része várakozással telik… várunk egy reakcióra, egy műszerre, egy vegyszerre, egy mérési eredményre, egy cikk bírálatára… arra hogy megszáradjon, feloldódjon, leüllepedjen, kicsapódjon… mindeközben él bennünk kutatókban a remény, hogy máshol is ugyanúgy várnak valamire a pályatársak”

Várok egy délután ötre ígért mérésre. Titkon bízom benne, hogy lesz is belőle valami, bár nem lepne meg, ha a roham léptekben közeledő hétvége elsöpörné…

ImageAz egy hónapos európai tartózkodás alatt elszoktam a blogírástól. Vissza kell rázódnom a billentyűzeten való pötyögéshez, különben lemaradnak az Olvasók a múlt hét szerdán Beit Shemesben meglátogatott baráti esküvőről, az Ornánál és Yosinál töltött csodaszép hétvégéről, a hétfő este a főnökömnél rendezett kutatócsoporti sütögetésről. Megérne egy posztot a “vihar előtti csend…”, amely az iráni háború kitöréséről szóló egyre intenzívebb híradások ellenére zajló “normál” szentföldi hétköznapokról születne, írhatnék a Negba utca szürkeségét felrázó tragikus motorbalesetről, a központi buszpályaudvar sokkoló táradalmi keresztmetszetéről… Igyekszem mindezt pótolni a közeljövőben, de most itt a hétvége, ideje megpihenni. Hogy legyen mit olvasni alatta, íme a komáromi Hitközségi Híradó 193-194. száma és a szarvasi tábor Szarvas Times-ának nyári kiadása, melyben két cikkem is található.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s