Vegyészkedés...

posztdok napló 190. – Pólót fel! – egy különleges este margójára

Felemelő érzés volt tegnap este szarvasi ifjúsági vezetőnek lenni. Két amerikai táborozó, Ilanna Starr és Molly Schneider kezdeményezésére – szó szerint világszerte – tábori pólóba öltöztek kicsik és nagyok. Az első Szarvas Shirt Day összekötötte a Körös-parton, az évek hosszú során át életre-szóló élményeket szerző táborozókat a Föld megannyi pontján.

Sokat látott madrichként nem voltak nagy elvárásaim,  gondoltam, egy-két hozzám hasonló megszállott, biztos magára ölti majd a gúnyát, de… Ezzel szemben tábortörténeti óráknak lehettünk szemtanúi. A piros-betűs napot megelőzően Londonból, Mitzpe Jerikóból érkező első felvételek után 22-én kora reggel befutott egy-egy düsseldorfi és moszkvai fénykép. A délelőtti órákban lassan csordogáltak a fotók, összhangban az általam is vártakkal. Talán az eltérő időzónáknak köszönhetően, délután négy órát követően beindult az áradat. Percenként kerültek fel egyéneket, kis csoportokat, tábori t-shirtben ábrázoló alkotások. Akadt aki a plüssállatait vagy házi kedvencét ruházta fel az egyen kék-fehér vagy az egyre több tarka színben pompázó recepción vásárolható emléktárggyal. A munkából hazaérve le sem tudtam venni a szemem az esemény két, párhuzamosan frissülő Facebook-oldaláról. Pozsony, New York, Belgrád, Sydney, Tallin, Riga, Torontó…, hogy csak néhányat említsek a városok közül. India, Szingapúr, Mexikó, Albánia… – nőtt folyamatosan az érintett országok listája.

Középen az első tábori pólóm 1991-ből…

A képek mellett az azokra nyomott “LIKE”-ok száma is megállás nélkül gyarapodott, jelezve, a program nem merült ki a fotó elkészítésében és posztolásában. Figyelünk, figyeltünk egymásra, s együtt tudtunk örülni egy-egy újabb társunk csatlakozásának. Voltak akik már rég nem járnak Szarvasra, voltak akiknek az előző nyár volt az első, s szép számban akadtak régi motorosok is. Az egyik legmeghatóbb pillanat az volt, amikor a nyári üdülőhely egyik helyi alkalmazottja jelent meg az “egyenruhában”.

Ramat Gan, 2012. október 22.

Akadt a világban több mint 150 emberke, akiknek október 22. ugyanazt jelentette, akik szenteltek legalább egy röpke pillanatot annak a helynek, amelynek nagyon sokat köszönhetünk. Minden elismerés a ötletadóknak, a táborvezetésnek, amely támogatása nélkül bizonyára egy lokális amerikai kezdeményezés maradt volna ez a határokon, kontinenseken átívelő  program. A pólónap bebizonyította “a tábor varázsa” mégsem törik meg a kerítésen kívül, s kötelék meghódíthatja a virtuális teret is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s