Vegyészkedés...

posztdok napló 244. – a nagy WIZZAIR teszt (2. rész: Budapest -Tel-Aviv)

Logo_Web_Portrait.inddPéntek van, mire ágyba kerülök. Pár óra alvás után már a fogorvos székében ébredezem. Jut még egy kis rokonlátogatás, ügyintézés a Pesten töltött órákra. A Keleti pályaudvar 9-es vágányánál egy az egyetemista éveimet idéző hamburgert majszolva azon merengek, talán több dologgal foglalkoztam ma, mintha egy egész hétre jöttem volna.

A Talent motorvonatból kiállított győri gyors hazarepít Komáromba. Gyors vizit a nagymamánál, családi vacsora egy szívemnek kedves vendéggel, halászlé, kacsasült, gesztenyés bejgli, Coccolino maci, új repülő elhelyezése a gyűjteményben, s lassan véget is ér ez a zsúfolt nap. Szombat reggel vissza Budapestre, s dél körül indulás a reptérre.

w2Az odahaza kinyomtatandó beszálló kártyán ott virít, hogy a 15:25-kor felszálló repülőgép Tel Aviv 1-es termináljára érkezik. Mint azt már az idefelé érkezéskor megállapítottam, a légitársaság boarding pass-jainak nem szabad feltétlenül hinni. Az igazsághoz hozzátartozik, múlt héten két e-mailben is figyelmeztettek az alábbira:

“Tisztelt utasunk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a Wizz Air járatok a tel-avivi repülőtér 1-es termináljáról indulnak, és annak 3-as termináljára érkeznek.

Az utasfelvételi pultok a járatok menetrend szerinti indulása előtt 3 órával nyitnak és pontosan 60 perccel az indulás előtt zárnak. Azt javasoljuk, hogy minél előbb érjen ki a repülőtérre, és jelentkezzen utasfelvételre, valamint biztonsági ellenőrzésre.

Ha nem jelenik meg időben a beszállókapunál, a feladott poggyászát lerakodják, és a gép Ön nélkül száll fel.

Köszönjük szíves megértését és együttműködését.

Wizz Air Ügyfélszolgálat”

IMG_20121223_190016De ne siessünk ennyire előre, messze még a 3-as terminálra érkezés. A csomag feladó pultok pontban 13:25-kor nyitnak, két órával az indulás előtt. Az utasok elsőként a BUDPORT munkatársaival találkoznak, ők ellenőrzik az otthoni bejelentkezést, a kézi poggyászok méretét. A kicsi ingyen vihető fel, a nagyobbért fizetni kell. Ha ezt elmulasztotta valaki, rögtön előkerül a számlatömb, s pergethetik a nem körültekintően bookolók a kemény eurókat. A feladandó csomag leadására, a biztonsági ellenőrzésre, a Skycourton való átjutásra, a schengeni kilépésre, arra hogy az ember elugorjon WC-re, mindösszesen 60 perc áll rendelkezésre. A beszállítás egy órával az indulás előtt kezdődik, 14:25-kor. Nos, ezen a szombat délutánon három pultnál lehet  leadni az eindhoveni és a tel-avivi gép poggyászait – ebből egyet az elsőbbségi beszállást is megvásároló utazóknak tartanak fenn -, így nem csoda, hogy közel 30 percbe telik megszabadulni a bőröndtől. Marad tehát másik 30 perc odaérni a kapuhoz az indulási csarnokból.

A beszállítás itt is nehézkesen indul. 20 percet fagyoskodunk a nyitott ajtóval várakozó autóbuszban. A hangulatot kicsit oldja a számos szarvasi ismerős, akik mit ad isten, nem az eindhoveni járatra foglaltak jegyet.

9680_10152340199125293_1756872263_nA nap legmeghatóbb pillanata az, amikor az MGH-ás buszsofőr telefonja Malév csengőhanggal szólal meg. Egymásra is nézünk egyik madrich kollégámmal.

A picit morci személyzet, a már jól ismert gép vár ránk az épülettől távolabb. Szomorú látványt nyújt az üres előtér a Liszt Ferenc Repülőtéren, valahogy nagyon hiányoznak innen azok a kék orrú madarak.

Három óra alatt érjük el Tel-Avivot, ahol a hármas terminálon vegyülhetünk bele a shabbat kimenetele után a világ különböző pontjairól érkezők hadába. Szerencsére az indulásnál eljátszott “ismerjük meg az 1-es terminált is” játékot ezúttal már kihagyják.

48 óra – utazással együtt -, közel hat óra a repülőtereken, hat és fél a levegőben, majd Pest és Komárom, ennyi fér a hétvégébe. Köszi WIZZAIR!

3 című bejegyzés “posztdok napló 244. – a nagy WIZZAIR teszt (2. rész: Budapest -Tel-Aviv)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Na, erről szoktam én vitatkozni, amióta csak megjelentek a fapadosok. Amikor lehülyéztek minket, hogy miért Malévval mentünk Rómába, vagy miért ezzel vagy azzal iksz helyre, amikor annyit lehet spórolni. Az olcsóságnak ára van.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s