Vegyészkedés...

posztdok napló 256. – damaszkuszi acél, avagy hadinapló újratötve?

sziriaAmikor múlt héten Cfátra menet, szokatlanul sok, északra tartó katonai járművet és tank-szállítót láttam a buszból, “szakértő” kollégám – s ugye Izraelben kicsit mindenki a téma specialistája -, megjegyezte, ez errefelé normális. Hát nem tudom, jártam én már arra, s mégsem ütköztem harckocsikkal igyekvő kamionokba lépten-nyomon…

Szombat este  azzal volt tele az izraeli sajtó, hogy Vaskupola légvédelmi ütegeket telepítettek Haifára és több északi településre, mindezt persze csak rutinszerűen.

Miután hat óra Internet megvonást követően kiszabadultam az AFM-laborból, az a hír várt a világhálón, hogy tegnap este az izraeli légierő lebombázott egy rakétákat szállító konvojt a libanoni-szír határon.

Fél kilences jelentések szerint szerdán lecsapott a kék-fehér légierő egy Damaszkusz közeli katonai kutatóközpontra. Két halottról és öt sérültről ad hírt az Ynet. A célpontot többször próbálták militáns csoportok a hatalmukba keríteni korábban – szól a beszámoló.

Csendes estét az egész országnak!

1 című bejegyzés “posztdok napló 256. – damaszkuszi acél, avagy hadinapló újratötve?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s