Vegyészkedés...

posztdok napló 257. – “Vigyázzanak magukra Izraelben!”

550121_10152461708640293_1655505077_n“Vigyázzanak magukra Izraelben!” – ismételte meg az angol után magyarul is a Wizzair ma délutáni Budapest – Tel-Aviv járatának vezető stewardja a leszállást követően. “Mi van, valamiről lemaradtam?!” – kaptam fel a fejem erre a szokatlan mondatra…

Ismét túl vagyok egy hétvégi hazaruccanáson. Korábban a Posztdok Napló fejezetei mindig a Ben Gurion Repülőtéren zárultak, s a Liszt Ferencen nyíltak újra. Most, hogy viszonylag gyakran hagyom el pár napra a Szentföldet, nem lenne értelme továbbkövetni a blog hagyományait. Munkahelyi asztalszomszédom meg is jegyezte csütörtöki kirajzásom előtt, hogy nekik izraelieknek fel sem tűnik, amikor egy újabb hétvége közeledik, ellenben nekem ez teljesen más lehet, pláne, egyre többet hazaugrálva az utóbbi időben.

530811_10152461703875293_513181339_nMögöttem van most is, 48 csodálatos óra, határátlépéstől határátlépésig. Lehet-e forintosítani vagy sékelesíteni egy-egy repülőjegy árát, barátnői ölelés, komáromi nagymamalátogatás, családi vacsora tükrében? Holnap emlékezünk meg a MALÉV leállásának első évfordulójáról, s bár teljes az együttérzésem a munkájukat elvesztőkkel, a céget évtizedeken át szolgálókkal, azért le kell írni, hogy ez a szomorú helyzet nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a rózsaszín-lila fapados társaság közelebb hozza az ideiglenes itthont az otthonnal.

“Ha az elmúlt évtizedekben Izraelbe indult vagy onnan érkezett egy-egy ismerős, a Mikor?-t követő második kérdés minden bizonnyal az volt: MALÉV-vel vagy ELAL-lal? Az utazó fél szemmel mindig a két légitársaság elektronikus hírleveleit leste, van-e véletlenül egyiknél, másiknál valamilyen Ben Gurionra szóló akció.” – posztdok napló 117. – kérdés a múltból: MALÉV-vel vagy ELAL-lal? 2012. február 4.

549992_10152461700965293_964125516_nÍgy másodszorra már teljesen megszokottnak tűnt a Wizzair-es utazás, kicsit olyan érzésem volt, mint amikor Pestről vonatozom haza egy-egy hétvégére Komáromba…

Az izraeli határon ismét tanácstalanul álltak az egyszerre meglévő diák és munkavállalói vízumom láttán, no e utóbbi kalandos megszerzéséről, egyszer biztos írok majd egy posztot.

Miközben a taxi Ramat Gan felé száguldott vagy inkább repült velem (Ja, lehet ezért mondták a repülőn, hogy vigyázzunk magunkra?), a nyolc órás hírekben élőben közvetítették amint Peres megbízta Netanyahut az új kormány megalapításával. Továbbra is téma, lesz-e szíriai vagy iráni válasz a múlt heti izraeli légicsapásokra…

Hát újra idekint, savua tov, jó hetet!

trk2

5 című bejegyzés “posztdok napló 257. – “Vigyázzanak magukra Izraelben!”” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Kispaszti, a korrektség kedvéért azért azt is tegyük hozzá, hogy a Milkabarbie légitársaság (és annak egyes képviselői) pedig igen nagy mértékben és nem épp tisztességesen járult hozzá ahhoz, hogy az a bizonyos “szomorú helyzet” (vagy inkább tragédia) előálljon 😦 Úgyhogy az ok-okozat sorrendje épp fordított volt!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s