Vegyészkedés...

posztdok napló 273. – “kiber háború” /frissítve: 17:20/

kép forrása: Internet
kép forrása: Internet

Bár még nincs vége a napnak, a híradások szerint, szerencsére nagyobb kárt nem okoztak eddig a kiber támadások az ország informatikai rendszerén. Néhány kormányzati portál ideiglenesen elérhetetlen volt, de a védekezés hatásosnak bizonyult a folyamatos túlterhelésekkel szemben.

Az AP hírügynökség jelentése szerint néhány kisebb weboldalon a feltörés után Izrael ellenes képeket, feliratokat helyeztek el.

— 2013. április 6. – 23:57 —

Szombat este az Anonymous csoport közzétette “végső figyelmeztetését” a vasárnapi támadással kapcsolatban – számolt be róla a rt.com. A 2012 novemberében – a gázai Felhőoszlop hadművelettel egy időben zajló első “OpIsrael” kiber támadás több mint 700 izraeli weboldalt érintett, köztük a külügyminisztérium, a hadsereg és az államfő lapját. A pénzügyminisztérium 44 millió egyedi támadást regisztrált portálja ellen.

A gázai műveletek befejezése után az Anonymous 5000 izraeli polgár (köztük több fontos pozícióban lévő ember) személyes adatait (név, személyi igazolvány száma és e-mail cím) tette nyilvánossá. A csoport szintén közreműködött a kedvelt Walla oldal e-mail szolgáltatásának meghackelésénél, 600 000 felhasználó adatait publikálva.

A Jerusalem Post beszámolója szerint izraeli kiber aktivisták ellentámadást indítottak az országot megtámadni készülők pakisztáni weboldala és szerverei ellen. A megszólaló szakértő szerint az Izrael-ellenes hackerek folyamatosan teszik közzé a Twitteren a feltört oldalak listáját.Figyelemre intik az otthoni felhasználókat, arra kérve őket, hogy gyanús e-mailekre és Facebook üzenetekre ne kattintsanak.

Friss angol nyelvű hírek a Google gyűjtésében itt

— 2013. április 6. – 22:00 —

Reggel a hazai médiát is bejárta az MTI hír, miszerint „a történelem legnagyobb internetes csatájának” megindításával fenyegetőznek nemzetközi hackerek, akik vasárnap kibertámadást akarnak kibontakoztatni Izrael ellen.

Az egyetemen már pénteken körlevélben hívták fel a figyelmet a károkat megelőző – felhasználókat érintő – óvintézkedésekre.

A helyi hírportálok jelentése szerint, a hacker csoport twitter üzenetben jelezte, megindult a “támadás”. A Haifai Egyetem 19 000 diákjának törték fel a Facebook profilját, közzétéve személyes adataikat, valamint több ezer felhasználó e-mail fiókjának jelszavait is megszerezték.

Több weboldalt  meghackeltek, köztük egy a rákos gyermekeknek szóló portált.

Az Izraeli Védelmi Erők illetékes alakulatai figyelemmel kísérik a virtuális ütközetet.

/a blog bejegyzés folyamatosan frissül/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s