Vegyészkedés...

posztdok napló 108. – három doboz háromperces

A hűtött készételek pultjának kifosztása után a fagyasztó felé veszem az irányt a ramat gani szupermarketben. Amolyan pihenős, ügyintézős, takarítás, töprengős hétvégére készülök. Tölcséres pizzát keresek, vagy bármi mást, ami mikrózás után azonnal fogyasztható. A kis dobozos ínyencséget nem lelem, talán már nem is rendelnek belőle, nyugtázom szomorúan. A lenti, nyitott részen megakad a szemem egy újdonságon. Mikrohullámú sütőben 3 perc alatt elkészíthető sült krumpli. Nemá…, gondolom magamban. Talán a gasztronómia világában tőlem sokkal jártasabb Olvasók is egyetértenek velem, ha valami frissen jó csak, az pont a “zsírbasültkrumpli” (ahogy gyerekkoromban otthon mondtuk volna).

Mielőtt kezembe veszem az összecsomagolt három papírdobozt, átfut az agyamon,  Szilvi kolléganőm biztos azt mondaná: “Paszti, te már megint ilyen sz..okat eszel?!” Nem tudok ellenállni, kíváncsi szemekkel fürkészem a héber írást. Kicsit jobban felmérve a terepet találok még két másik hármast is. Az egyik piros kartonban van, a másik lilában. A gyártó logója és a fénykép más a dobozokon. Gyorsan leteszem a bolthálózat sajátmárkás feketéjét, s már böngészem is a piros hátán a kis rajzokat az elkészítés módjáról:

1. nyisd ki a dobozt

2. helyezd a mikróba

3. melegítsd 3 percig

4. edd meg

A feketén csak szöveges utasítás van, biztos ettől olcsóbb, nem kellett külön fizetni a grafikusnak a rajzokért.

A nagy bolti dilemma: piros, lila vagy fekete. Nem is nézem az árakat… Na jó, szerintem ugyanaz van mindháromban, maradjuk a feketénél, az úgyis olyan “elegánsnak” tűnik.

A három doboz igaz története:

1. doboz: Csütörtök este, hazaérkezés után azonnal ki kell próbálnom az új szerzeményt. Kitüntetett gondoskodás jut neki. Óvatos kicsomagolás, másodpercre betartott 3 perc, fényképezés, finom túrókrém, amibe ketchup (hát nem elfelejtettem!) helyett mártogatom. Felkerül a Facebook-ra is,… Nyugtalanít, mennyire kis adag krumplit rejtett a téglatest: vagy gyerekadag, esetleg gyártósori hiba, a legvalószínűbb, hogy aki lusta krumplit pucolni és nincs sütősi lehetősége, az fizessen!!! – morfondírozok. Az íze egészen házias, s nincs agyonsózva sem, mint a gyorséttermek hasábburgonyái.

2. doboz: A Szombat bejövetelét köszöntő ünnepi vacsorám része. Három gombóc gefilte fish társaságában fogyasztom el. A hideg hal és a meleg krumpli jól kiegészítik egymást. 🙂

3. doboz: Utolsónak lenni hálátlan feladat. Szombat kora este, bevágom a mikróba, úgy látszik kevés volt a déli zöldséges spagetti. Ahogy a készülék “csenget egy kicsit…” nekiesek.

Most újra üres a mélyhűtőm. Szerintem nem sokáig, lesz még ebben dobozos háromperces sült krumpli!

2 című bejegyzés “posztdok napló 108. – három doboz háromperces” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s