Vegyészkedés...

posztdok napló 86. – szarvasi “Jóbarátok”

Vannak az embernek olyan barátai, akikkel viszonylag gyakran találkozik, akikről nagyjából mindent tud. Vannak az embernek olyan ismerősei, akikkel időről-időre látják egymást, s váltanak ekkor egy-két szót. S vannak a szarvasi “Jóbarátok”, akikkel akár 2-3 vagy 10-15 év után is ott tudjuk folytatni a beszélgetést, ahol anno a körös-parti tábor Imatermében, Kupolájában vagy a Beit Davidban valamelyik nyáron abbahagytuk. Fura kötelék ez. A napokban, amikor az egyik alföldi “Jóbarátomnak” boldog születésnapot kívántam a Facebookon, visszaírt: “Mikor is találkoztunk utoljára, 1997 vagy 98? Emlékszel… – kezdte a sztorizgatást. S hogy miért is mesélem mindezt. Múlt héten kaptam egy üzenetet Danitól. Pár napra kiugrik néhány barátjával Izraelbe, szívesen összefutna velem. Mit mondjak, jól esett, a Szentföldön annyi mindent csinálhat az ember, kirándulhat, pihenhet a tengerparton, rokonokat látogathat,… s ő mégis fontosnak érezte, hogy találkozzunk pár percre.

Ma este beutaztam Tel-Avivba, hogy egy hangulatos kis kávéház teraszán vagy két órát beszélgessek Danival és a szintén ősrégi szarvasi ismerőssel Mukival, aki pár éve itt él az országban. Vele vagy öt hónapja szeretnék már találkozni, most jött össze. Viszonylag hosszú idő után láttam újra mindkettőjüket, mégis, mintha pár napja ültünk volna ott azon az általam tartott fogaskerekes workshopon a Madrich-roomban, mintha tegnap még egy szobában laktunk volna valamelyik kőházban vagy az orvosival szembeni új faházban… Mindketten szinte előttem nőttek fel, emlékszem rájuk, mint kezdő ifjúsági vezetőkre, s tanúja voltam, ahogy végig meneteltek a hivatalosan nem létező szarvasi “ranglétrán”…

A nap mondta is elhangzott az asztalnál: “Azért szeretek veled beszélgetni, mert te is szeretsz nosztalgiázni!” – mondta beszélgetőpartnereim egyike. Jó volt látni őket, hallani milyen fergeteges élményt jelentett a blogomban is megemlített szarvasi Tóra-avatás a nyár végén, jó volt megismerni egy olyan barátnak az Izrael-képét, aki pár éve már itt húzza az igát.

Dani és Muki köszönet a kellemes beszélgetésért! Hát igen, azok a szarvasi gyökerek, amik összekötnek minket, “Jóbarátokat”!

U.i.: Egy másik szarvasi “Jóbarát” kérésére novemberben békén hagyom a ramat gani macskákat… Szóval decemberig nyávogás mentes lesz a Posztdok Napló.

1 című bejegyzés “posztdok napló 86. – szarvasi “Jóbarátok”” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s