Vegyészkedés...

posztdok napló 280. – “S arra ébredt Sün Balázs: Újra kicsi lett a ház!” – Heller Ágnes Givatayimban

IMG_20130519_191514Heller Ágnes visszatérő szereplője a Posztdok Naplónak. 2011. november 10-én ott ültem, az azóta már megszűnt, tel-avivi Moadon nézőterén, ahol a filozófussal beszélgettek.

Ma este ismét hallhattam az ismert közszereplő gondolatait a hazai politikai helyzetről, az izraeli társadalomról, a vallás szerepéről és az őt leginkább izgató filozófiai kérdésekről. Ezúttal, még Tel-Avivig sem kellett utazni, a givatayimi Drory Izraeli-Magyar Könyvtár látta vendégül a magyarországi filozófust. A blogban számos alkalommal írtam már a Gabi és Joszi által vezetett “kulturális központ” tevékenységéről, a havonta, kéthetente tartott előadásokról, író-olvasó találkozókról. Heller Ágnes látogatására szó szerint “kicsi lett a ház”. Minden generáció képviseltette magát. A professzor asszony közvetlen stílusa lenyűgözte a résztvevőket. A közönség által irányított két órás kötetlen beszélgetés maradandó élményt jelentett.

Köszönet a szervezőknek, akik fontosnak tartják, hogy magyar nyelvű programokat csempésszenek az izraeli hétköznapokba!

1 című bejegyzés “posztdok napló 280. – “S arra ébredt Sün Balázs: Újra kicsi lett a ház!” – Heller Ágnes Givatayimban” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s