Vegyészkedés...

posztdok napló 84. – ördögi kör

A blogger szeretne mindig valami újról írni, s nem ismételni önmagát. Néha azonban az élet módosítja ezt a szándékot. 2011. augusztus 21-én közölt a www.myisrael.com magyar nyelvű izraeli portál egy összeállítást az akkori aktuális szentföldi helyzetrő bejegyzéseim alapján Savua Tov / Jó hetet címmel.

Mit is írtam akkor?

“S mi lesz mindennek a következménye. Felszállnak majd a harci gépek, végrehajtanak néhány célzott támadást, amely a sűrűn lakott gázai övezetben a polgári lakosságot sem tudja kikerülni. Erre jönnek majd a válaszrakéták, az eilatihoz hasonló merényletek… s a vadászgépek újra levegőbe emelkednek majd… s kezdődik minden elölről.”

A Gilad Shalit szabadulását és a fogolycserét követő viszonylagos nyugalom múlt hétig tartott. Az Ashdodra kilőtt rakétát ma torolta meg a hadsereg, likvidálva az újabb kilövésekre készülő, az előzőért is felelős támadókat. A válasz nem váratott magára sokáig. Dél-Izraelben újra szólnak a légvédelmi szirénák. 19:48-kor a legnagyobb hírportálok vezető hírei:

Rocket fired from Gaza hits home in Ashdod; 1 injured

Two Injured in Gaza Grad Attacks; Ashdod School Hit by Rocket

Rockets fired at south

Two Israelis hurt as seven rockets strike southern Israel

Azok, akik nem az érintett övezetben, az óvóhelyeken vannak, most újra ott ülnek a tv előtt… Ismét rendkívüli híradók /lásd a képeken/, aminek nem lehet tudni, mikor lesz majd vége… ezeket az adásokat az élet írja. Ismét képek szaladó emberekről, helyszínelő rendőrökról, tűzoltókról, villogó mentőkról…

Ashdodban egy többemeletes lakóházat ért találat. Igen, Ashdodban, a  kikötővárosban, amely annyira rabul ejtett legutóbbi látogatásomkor:

“Hihetetlen, hogy a csupa pálmafa, csupa virág, rendezett és tiszta 200 ezres település még nincs 60 éves sem… Nyugdíjas koromban elüldögélnék majd itt egy tengerre néző erkélyen.” – írtam a szukoti, 78. bejegyzésbe, október 17-én.

Most nem szeretnék Ashdodban lenni. Én megtehetem, de akik ott laknak, 200 ezren, ők nem.

Holnap indul az izraeli egyetemeken az őszi szemeszter, elvileg, reggel majd meglátjuk, kinyitnak-e a tantermek mondjuk a beer shevai Ben Gurion Egyetemen…

S az este még csak most kezdődött…

Layla Sheket! Csendes estét Izrael!

1 című bejegyzés “posztdok napló 84. – ördögi kör” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s